Tantermen kívüli digitális munkarend, valamint a személyes jelenlétet igénylő gyakorlati foglalkozások szerinti szakképzési alapfeladatellátás rendjére és ellenőrzésére vonatkozó eljárásrend

2020.11.15 19:36

A tantermen kívüli, digitális munkarend, valamint a személyes jelenlétet igénylő gyakorlati foglalkozások szerinti szakképzési alapfeladatellátás rendjére és ellenőrzésére vonatkozó eljárásrend, a vészhelyzet kihirdetéséről szóló 478/2020. (XI. 3.) Korm. rendelet, ill. a 14/2020. (XI. 10.) EMMI határozata alapján

 

 

  1. A tanulók tanulmányi előrehaladásának ellenőrzése heti gyakorisággal, hétfőnként az E-Kréta haladási naplójában, az egyes tanórák házi feladat rovatának részénél, illetve az osztályfőnökök heti jelentései alapján valósul meg.  Rendszeres beszámoltatásnál két hetenként, az elméleti tananyag és a gyakorlati projektmunkák ellenőrzése online módon történik, azoknál a tanároknál, akik a feladatot kiadták. Az értékelés mindig érdemjeggyel és írásbeli értékeléssel egyaránt megvalósul a Microsoft Teams és az E-Kréta felületén. Az évfolyam tanulmányi követelmények teljesítési rendje és feltételei az érvényben lévő Szakmai Program alapján történik.

 

  1. Az oktatók munkavégzésének formái részben digitális munkarendben történik. A tanítási órák többségét az órarendnek megfelelően, online módon valós időben tartjuk meg. Az oktatók otthonról dolgoznak, illetve akiknek nincs megfelelő internetes hozzáférése, azok 7:45 és 15:05 óra között az Intézményben használhatják az IKT eszközöket. Az informatikai eszközöket a járványügyi szabályok betartásával használhatják, azaz belépéskor kézfertőtlenítés, testhőmérsékletmérés és az alkalmazott eszközök mindennapi fertőtlenítésével valósul meg és emellett szükséges a gyakori kézmosás.

 

A digitális munkarendben nem megvalósítható gyakorlati órák az iskolai tankertészetben, illetve a duális képzőhelyen zajlanak. A személyes jelenlétet nem igénylő gyakorlati tantárgyaknál, a gyakorlati csoportok összevonását követően a tantárgyak témáit egy-egy oktató juttatja el online formában az            osztálynak,  az ugyanilyen tantárgyat tanító kollegákkal való egyeztetés után. A köznevelési regisztrációs és tanulmányi alaprendszerben való dokumentálásának módja nem változik, továbbra is az E-Kréta felületen történik az iskola vezetőségének rendszeres ellenőrzésével.

 

  1. A tantárgyfelosztás szerinti órarend alapján tanítunk, és az eddig alkalmazott tanrend halad tovább. A közismereti és szakképzési kerettantervben foglalt tantárgyi struktúrától nem térünk el.

 

  1. A technikumi és a szakképző iskolai oktatásban résztvevő diákok gyakorlati óráinak ötven százalékát digitális formában, a másik ötven százalékát pedig jelenléti formában, az egészségvédelmi intézkedések szigorú betartása mellett valósítjuk meg. A szakiskolás diákok minden gyakorlati foglalkozását jelenléti formában, az egészségvédelmi intézkedések szigorú betartása mellett az érvényben lévő órarend szerint szervezzük.

 

  1. A Magyar Gyula Kertészeti Technikum és Szakképző Iskola az egységes feladatellátás koordinálására és nyomon követésére operatív munkacsoportot hozott létre, amelynek tagjai: az igazgató, a tanügyi igazgatóhelyettes, a szakmai igazgatóhelyettes, a megbízott igazgatóhelyettes, a műszaki vezető, a rendszergazda és a gondnokság vezetője. Az operatív munkacsoport (az iskola vezetősége) tagjainak működési rendjét és felelősségi körét a jelenleg hatályban lévő Szervezeti és Működési Szabályzat tartalmazza. Emellett, tekintettel a jelenlegi veszélyhelyzet kihirdetésére az iskola igazgatója vagy a vezetőségi tagok közül egy fő köteles munkaidőben az iskolában tartózkodni. A vagyonvédelem és a portaszolgálattal kapcsolatos munkavégzés megszervezése a gondnokság feladata, ideértve a rendszeres fertőtlenítést és takarítást is. Az iskolában csak melegítő konyha van, a gyermekétkeztetés ezért nem megoldható. Az iskola épületeiben idegenek nem tartózkodhatnak. A tankertészeti értékesítés továbbra is a járványügyi szabályok szigorú előírásainak betartásával folytatódik. Az iskolai tankertészet munkarendje változatlan, az oda beosztott kertész szakmunkás kollégák, illetve a tankertészet vezető a szokásos munkarend szerint dolgozik.

Ez az eljárás rend visszavonásig érvényes.

 

 

 

 

Budapest, 2020. november 11.

 

Tisztelettel:

                                                             Hajnal Sándor

                                                                 igazgató

 

 

 

ÚJ ELJÁRÁSREND.pdf (765410)

 
 
 
 
 
Nagy Miklós megbízott igazgató
 

Köszöntöm a Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum Magyar Gyula Kertészeti Technikum és Szakképző Iskola honlapján!

Intézményünk több, mint 100 éves fennállása óta magas színvonalú oktatást biztosít kellemes környezetben, rendkívül széles képzési lehetőséggel, számos képzési formában valamint nemzetközileg elismert bizonyítványokkal. Odafigyelő hozzáállásunkkal és szakértelmünkkel igyekszünk mindig elérni tanulóink elégedettségét és mindig készséggel állunk régi tanulók, új érdeklődők rendelkezésére.

 

Elérhetőség

Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum Magyar Gyula Kertészeti Technikum és Szakképző Iskola OM 035269/010 Maglódi út 8.
Budapest
1106

(Bejárat az Olaj utca felől!)

Hétköznap 7:30 - 16:00
Telefon: 06 1 261 86 24
06 1 262 08 77
info@magyula.hu