A szeretet gyógyít!” – Hagyományteremtő karácsonyi adományakciót

2020.12.16 10:40
 
Iskolánk idén első ízben vett részt "A szeretet gyógyít!” – karácsonyi adományakcióban, melyet a Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum szervezett.
 
Szívügyünknek tekintjük a társadalmi felelősségvállalást, ezért elkötelezettek vagyunk jótékony célú tevékenységek lebonyolításában. A Centrum a karácsony közeledtével egy adomány-projektet valósított meg, melynek keretein belül közvetlenül az ünnepek előtt kórházban fekvő beteg gyerekek élelmezésében vállaltunk szerepet. A felajánlott szállítmányt ma2020.december 16-án délben juttattuk el a nak.
„A szeretet gyógyít” jótékonysági kampányunk keretein belül friss pékárut, valamint ízfokozó és tartósítószer-mentes gyümölcslevet juttattunk el a beteg gyerekeknek. A briósok a Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola tanműhelyében szakmai gyakorlatot teljesítő diákok és oktatóik által készültek hagyományos eljárásokkal, míg a meggyitalok a szakoktatóinak és tanulóinak keze munkáját dicsérik. Az élelmiszeradományt a ola karácsonyi készítményekkel egészítette ki: karácsonyi koszorúk, asztaldíszek és kopogtatók is eljutottak a gyermekkórházba, ezzel is támogatva a kórház belső tereinek karácsonyi díszbe öltöztetését. A dekorációkat kertészeti iskolánk tanulói és oktatói alkották.
Felhívásunkra az iskoláink magyar szakos oktatói is közreműködtek „A szeretet gyógyít!” kampányban – ajánlásukkal karácsonyi meséket is kézbesítettünk a kórházban lévő gyerekeknek.
Centrumunk iskolái évek óta hangsúlyt fektetnek a jótékonyságra a tanulók bevonásával: volt már példa többek közt elhanyagolt közterület rendbehozására kert- és parképítő szakon tanuló gyerekek közreműködésével, illetve gyakori, hogy iskolai összefogás mentén a diákok csatlakoznak a Cipősdoboz Akcióhoz vagy iskoláink tanulói is önkéntes szerepet vállalnak a MikulásGyárban.
 

 

 
 
 
 
 
Nagy Miklós megbízott igazgató
 

Köszöntöm a Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum Magyar Gyula Kertészeti Technikum és Szakképző Iskola honlapján!

Intézményünk több, mint 100 éves fennállása óta magas színvonalú oktatást biztosít kellemes környezetben, rendkívül széles képzési lehetőséggel, számos képzési formában valamint nemzetközileg elismert bizonyítványokkal. Odafigyelő hozzáállásunkkal és szakértelmünkkel igyekszünk mindig elérni tanulóink elégedettségét és mindig készséggel állunk régi tanulók, új érdeklődők rendelkezésére.

 

Elérhetőség

Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum Magyar Gyula Kertészeti Technikum és Szakképző Iskola OM 035269/010 Maglódi út 8.
Budapest
1106

(Bejárat az Olaj utca felől!)

Hétköznap 7:30 - 16:00
Telefon: 06 1 261 86 24
06 1 262 08 77
info@magyula.hu